A Kantech beléptető modulok a számítógéptől akár 600 méteres távolságra, míg a kártyaolvasók a Kantech modultól 300 méteres távolságra is elhelyezhetők. Így könnyedén építhető ki KANTECH beléptető rendszer kimondottan nagy épületekben vagy területeken is.

A rendszer külső eszközök figyelésére és vezérlésére is képes. Ezáltal elektromos zárak, automata ajtók, sorompók vagy bármilyen más elektromos berendezés vezérelhető, ajtók, ablakok nyitása vagy más berendezések működése figyelhető a KANTECH beléptető rendszerekről.

A programozott adatokat, kártyákat és beállított jogosultságokat áramkimaradás esetén sem felejti el. Az utolsó 5,000 eseményt a belső memóriában tárolja, mely bármikor számítógépre is áttölthető.

A rendszer lehetővé tesz hálózatos alkalmazást vagy akár interneten keresztüli lekérdezést is. Minden KANTECH beléptető rendszer Windows 2000 Professional és XP Professional kompatibilis magyar nyelvű, , jelszóval védhető, könnyen kezelhető szoftverrel rendelkezik.

Lehetőség van kártyánkénti jogosultságok beállítására, engedélyezésére, tiltásra. Minden kártyának és kártyatulajdonosnak szabályozható és ellenőrizhető a mozgásának helye és ideje.

Kártya birtokosonként többféle adat nyilvántartása (név, cím, telefonszám, fotó, vércsoport, allergia, elérhető családtag, stb.).

A KANTECH beléptető rendszer sokoldalú szoftverének segítségével munkaidő nyilvántartás is megvalósítható.