A hideg, esős, havas téli időjárásra nem csak az autónkat kell felkészíteni, hanem biztonságtechnikai eszközeinket is, hogy továbbra is működőképesek legyenek és védelmi feladatát el tudják látni.

Kamerás rendszerek

Az időjárás viszontagságainak legjobban kitett eszközök, hiszen a legtöbb kamera kívül, a ház falára van telepítve. A hó, a megnövekedett csapadék bizony lerakódhat kameráink lencséjén, amit ha nem távolítunk el, akkor magunknak csinálunk gondot. Hiába van például egy jól működő biztonsági kameránk, ha nem látható a képén semmi, mert koszos, havas, jeges a lencséje. Legyünk figyelmesek!

Eszközeink, rendszereink karbantartása

A hideg idő, a mínuszok, bizony rajta hagyják nyomukat kábeleinken, kiépített rendszereinken is. Például felrepedezhetnek a kábelburkolatok, elengedhetnek a ragasztások. Ezek a hibák nyilvánvalóan a rendszereink nem megfelelő működéséhez vezetnek. Még idejében végeztessünk el egy karbantartást eszközeinken, ennek során mindenképp ellenőrizzük, ellenőriztessük és ha kell, javítsuk, javíttassuk ki eszközeinket.

Téli ház körüli teendők

Tudjuk, hogy bosszantó a leesett havat minden nap eltakarítani, vagy rendben tartani a ház körüli részeket a téli idő okozta csapadéktól; jégtől, hótól. De ha nem figyelünk oda, akkor azt a látszatot kelthetjük, hogy nem tartózkodunk otthon. Ha sokáig nincsen eltakarítva a hó, ha nincs „rend” a ház körül, akkor a betörők felfigyelhetnek erre!

Tippek, ha elutazunk síelni, vagy hosszabb ideig nem vagyunk otthon

Hívjuk segítségül a biztonságtechnikát, és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat!

 – Szomszéd vagy jóbarát

Ne átalljunk megkérni egy jó szomszédunkat, vagy kedves barátunkat, akiben megbízunk, hogy egyszer-egyszer nézzen be hozzánk és ellenőrizze a terepet. Seperje el a felgyülemlett havat, ürítse ki a postaládát, nézzen szét odabent a lakásban is.

– A nélkülözhetetlen riasztórendszer, távfelügyelettel

Ha már mindent megtettünk a fentiek közül, mégis betörhetnek otthonunkba. Ezt megelőzendő építtessünk ki egy biztonságosan működő riasztórendszert, amely távfelügyeleti szolgálathoz kapcsolódik.  Amint behatolás történik a riasztórendszer riaszt, a távfelügyeleti szolgálat pedig kivonul a házhoz. Az eseményről és az ellenőrzés eredményéről értesítést kapunk. Cégünk 20 éves tapasztalattal látja el a tevékenységet, általában azt tapasztaljuk, hogy a szirénával és a felügyeletet jelző matricával ellátott épületeket a betörők azért igyekeznek elkerülni.

Nyugalma és biztonsága érdekében vegye fel a kapcsolatot velünk!