Azt már évek óta látjuk, hogy a hagyományosnak mondható behatolás jelző rendszerek kialakításukból adódóan már nem képesek követni a megnövekedett felhasználói igényeket. A megrendelők részéről egyre nagyobb igény mutatkozik, hogy vagyonvédelmi rendszereik – riasztó- és kamera rendszerek – állapotát távolról is fegyelemmel kísérhessék, vezérelhessék azokat. Ez az igény az okostelefonos applikációk korában érthető is. Tapasztalatunk szerint a vagyonvédelmi berendezések telepítése az esetek nagy többségében utólag történik. A megrendelők szükséges rosszként, kényszerűen fogadják el, hogy otthonaikban falfúrással, vezetékcsatornázással, falvéséssel, egyszóval rombolással és kosszal járó munkálatok folynak.

A HIKVISION vagyonvédelmi termékeket gyártó cég felismerve a bevezetőben említetteket piacra dobott egy új generációs behatolás jelző rendszert, amely képes együttműködni más védelmi rendszerekkel is.

Az AX PRO sorozatú riasztó teljesen vezeték nélküli megoldást tartalmaz. A rendszer központja, vezérlője egy formatervezett és ízléses kivitelű dobozban kapott helyet. Ez magába foglalja a folyamatos működéshez szükséges akkumulátort is. A jelzéseket internet hálózaton továbbítja a felhasználói applikáció és a távfelügyeletünk felé. Másodlagos csatornaként lehetőség van mobil internet használatára is, amennyiben az elsődleges szolgáltatás valamiért kiesik. Ehhez egy megfelelő SIM kártya szükséges.

Számtalan fajtájú érzékelő jelét képes kezelni az egység. A már klasszikusnak mondható nyitás, mozgás és üvegtörés érzékelőkön kívül a riasztórendszer kiegészíthető füst, víz, páraérzékelőkkel is.

A rendszerhez rendelhető még mobil támadásjelző (pánik gomb) és távirányító is. Az új típusú vezeték nélküli kommunikációs protokollnak köszönhetően az eszközök elméleti hatótávolsága igen nagy, kb. 1200 m. Természetesen a hatótávolság az elhelyezési környezettől függően értendő. Egy normál családi ház és attól távolabbi épületek védelmét az eszközök minden további probléma nélkül képesek ellátni.

A jelzőeszközök is vezeték nélküli megoldásúak, így a beltéri és kültéri szirénák is. Ez utóbbi, a hosszabb élettartam miatt, kiegészíthető vezetékes tápegységgel.

A rendszerhez már nem szükséges billentyűzet telepítése, hiszen a távirányítóval élesíthető és hatástalanítható a rendszer, ugyan ezt tehetjük meg kártyaolvasóval is. Az okostelefonos applikációval teljes értékűen kezelhető, távolról is. Az applikáció segítségével az érzékelők pillanatnyi állapotát is figyelemmel kísérhetjük. Az azokba épített hőmérsékletérzékelő segítségével láthatjuk, hogy például hétvégi házunkban milyen a pillanatnyi hőfok. Érzékelőket iktathatunk ki, megtekinthetjük a rendszer működésének előzményeit, stb.

A rendszerhez kamerás mozgásérzékelő is telepíthető. Ez az eszköz riasztás esetén mind a felhasználói applikáció, mind a távfelügyelet felé összefűzött állóképeket továbbít a riasztás megelőző és a riasztás közbeni állapotról.

A rendszer kiegészíthető vezeték nélküli relékkel és konnektorokkal is. Ezek segítségével különböző berendezések vezérlését végezhetjük az applikáció segítségével. Ilyen lehet például hétvégi házban fűtés bekapcsolása, vagy a garázskapu kinyitása, de riasztás esetén ajtózár aktiválása is. Az első lépés egy okos otthon megteremtésének irányába.

Az AX PRO rendszer másik nagy előnye, hogy könnyen, kevés kosszal, rombolás nélkül telepíthető. Nem kell vezetékhálózatot kiépíteni, így megspórolható minden ezzel járó költség, így a munkadíj is. A vezetékcsatornák nem csúfítják el a lakás belsőterét, nincsen falátfúrás, falvésés.

A rendszer albérlők számára is megoldást jelent értékeik védelmére. Mivel telepítés nem jár nagyobb átalakításokkal, így nem szükséges hozzá a főbérlő belegyezése. Költözéskor pedig egyszerűen leszerelhető, az albérlő magával tudja vinni az új lakásba.

Az applikáció három berendezés vezérlésére képes. Nem csak a riasztórendszert vezérelhetjük vele, hanem a kamera rendszerünket és a kaputelefon rendszerünket is. Láthatjuk ki keresett minket távollétünk idején, beengedhetünk általunk feljogosítottakat, szomszédot, kertészt, bejárónőt stb.

A jövő kapuja már kinyílt, csak Önön múlik, hogy belép-e rajta. Válassza a HIKVISION AX PRO riasztórendszert!