Évről évre növekszik a szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos esetek száma Magyarországon. 2016-ban 16 ember halt meg a „csendes gyilkos” miatt, pedig a szénmonoxid-mérgezés napjainkban már hatékonyan megelőzhető.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint a 2012 és 2014 közötti időszakban összesen 963 szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos esetet regisztráltak. Ezek következtében 965 ember sérült meg, 31 alkalommal azonban a baleset halálos áldozatot is követelt; 39 ember vesztette életét. Azért lesújtóak ezek az adatok, mert a CO-mérgezés megelőzhető. Szén-monoxid keletkezhet minden nyílt égésterű tüzelőberendezés (gázkazán, kályha, kazán, kandalló) használatakor. Bővebben ezen az oldalon olvashat róla. Azonban nem minden, a kereskedelemben kapható CO érzékelő megbízható. Itt egy lista a jó, megbízható CO érzékelőkről és Itt a negatív lista a megbízhatatlan érzékelőkről.

Az Ön és családja életének védelmére bátran ajánljuk a megbízható, háztartási CO érzékelőt, és külön kívánságára vállaljuk felszerelést is. Keressen minket bizalommal!