Itt a nyár, az utazások, a hosszú távollétek szezonja. Ilyenkor hosszabb időre magára hagyjuk házunkat, üzletünket, vállalkozásunkat. Azért, hogy hazaérkezve ne érjen kellemetlen meglepetés, érdemes pár tanácsot megfogadni.

Míg Ön családjával pihen, új élményekkel gazdagodik, addig a betörők megfigyelik, hol, melyik házban nincsen mozgás hosszabb ideje. A bajt könnyen megelőzhetjük, ha odafigyelünk néhány apróságra:

  1. Távozásunkkor elsősorban zárjunk be minden nyílászárót, még a legkisebb ablakot is. A lábtörlő, a virágcserép alá, kapu közelébe rejtett kulcs csak megkönnyíti a betörők dolgát, hiszen ezeket a rejtekhelyeket ők is ismerik. A kulcsokat vagy vigyük magunkkal, vagy adjuk át egy megbízható szomszédnak, rokonnak.
  2. Ha hosszabb időre utazunk el, a lakásban ne maradjon nagy összegű készpénz, nagy értékű ékszer. Ezeket legjobb egy falba épített, elrejtett trezorba rakni, vagy bankban tárolni. A betörők előszeretettel keresik ezeket az értékeket.
  3. Távollétünk időtartamát ne verjük nagydobra, az utazási fotók megosztását a közösségi oldalakon, bármilyen csábító is az azonnali megosztás lehetősége, halasszuk hazaérkezésünk utánra.
  4. Kérjünk meg egy megbízható ismerőst, szomszédot, rokont, hogy távollétünk ideje alatt rendszeresen ürítse a postaládát, hiszen az abból kibuggyanó reklámújságtömeg árulkodó jel a betörőknek.
  5. A távfelügyeleti cégnek ne felejtsük el bejelenteni elutazásunk időtartamát, valamint adjunk meg ideiglenesen olyan személyeket értesítendőnek, akiknek kulcsot adtunk a lakáshoz és helyben elérhetők.
  6. Elutazás előtt érdemes átvizsgáltatni a riasztórendszert és a kamerarendszert. Ha szükséges ki kell cserélni az akkumulátorokat, hiszen sok betörő alkalmazza azt a trükköt, hogy az elhagyott ház könnyen hozzáférhető villanyóráját lekapcsolja, majd pár nap után visszatér, remélve, hogy az akkumulátorok már lemerültek. A távfelügyelet látja az áramszünetet és ha van van megfelelő értesítendő, intézkedni is tud, annak megszüntetése érdekében.
  7. Végül, ha még nem rendelkezik riasztórendszerrel és távfelügyelettel annak beszerelésére kérjen ajánlatot tőlünk.

Minden meglevő és leendő ügyfelünknek kellemes nyarat és gondtalan nyaralást kívánunk!