A technika fejlődésével megnőtt a riasztórendszerek  tudása is azért, hogy házunkat, nyaralónkat, üzletünket minél nagyobb biztonságba tudjuk. A megnövekedett igények kielégítését és a hatékonyabb bűnmegelőzést, az egyszerűbb kezelhetőséget, a riasztórendszer működésének szorosabb ellenőrzését teszi lehetővé a DSC NEO sorozatú riasztórendszere.

Az újdonságokat hosszan lehetne sorolni, itt most csak a fontosabbakat emeljük ki:

  • A beépített kamerás érzékelő riasztás esetén képeket küld a tulajdonos mobiltelefonjára és a távfelügyeletre is. Így a betörő tevékenysége azonnal figyelemmel kísérhető,  arca, alakja megörökítésre kerül.
  • Érintőképernyős kezelő amellett, hogy divatos, a rendszer működésének, állapotának könnyebb áttekintését teszi lehetővé. Egyszerűbb a beélesítés, kikapcsolás, egyéb felhasználói funkciók elérése, beállítása. Mindemellett a kezelő nyugalmi állapotában a családi nyaraláson készült képek vetítésében is gyönyörködhetünk.
  •  Proximity kártyák segítségével a rendszer élesítése, hatástalanítása csak egy mozdulat, gyerekjáték. Ellenben a kártyákat a riasztórendszer névre szólóan tárolja, elvesztése esetén a rendszerből azonnal törölhető.
  • Mobil támadásjelzőgomb biztosítja, hogy otthon, a rendszer hatástalanított állapotában is, vészhelyzet esetén azonnali segítséget kérjünk a távfelügyelettől egy gomb megnyomásával. A rendszerhez tartozó egyéb távirányítókkal a riasztónkat különböző módokban ( elmenő, otthonmaradó, éjszakai) élesíthetjük be, illetve kapcsolhatjuk ki.
  • Mobil applikáció segítségével azonnali információhoz jutunk a rendszer állapotáról. Riasztás esetén megjelöli a riasztott zónákat (pl. konyha, előszoba, garázs, stb.), kamerás érzékelő esetén állóképeket jelenít meg a riasztott zónából. A rendszert távolról, pl. munkahelyünkről be- és kikapcsolhatjuk., és megnézhetjük az esetleges hibákat is.
  • Internetes kommunikátor lehetővé teszi, hogy a riasztórendszer a távfelügyelettel a hálózaton keresztül kommunikáljon, valamint üzeneteket küldjön a tulajdonos mobiltelefonjára. Sokkal gyorsabb és jóval olcsóbb, mint a hagyományos telefon vonalon keresztül történő kommunikáció.
  • Távfelügyelet a legkorszerűbb riasztórendszer sem ér sokat, ha a jelzésére meghatározott időn belül nem történik valamilyen intézkedés. Ha elmegyünk otthonról, nem biztos, hogy a telefonunkra a riasztásról kapott értesítésre éremben tudunk reagálni.Ilyen eset lehet, ha színházban vagyunk, vagy nyaralunk. A távfelügyelet riasztás esetén azonnal küldi a járőrét, értesíti a tulajdonos által megadottakat, működési hiba esetén intézkedik a kijavítására, stb. A lényege, hogy Ön és családja nyugodtan élheti életét, vagyona és szerettei éjjel-nappal biztonságban vannak.