Az ügyfelek részéről joggal merül fel az az igény, hogy már meglévő riasztórendszerét távolról, internet segítségével, okostelefonjáról tudja vezérelni, beélesíteni, kikapcsolni, meggyőződni pillanatnyi állapotáról. Ezt az igényt elégíti ki a DSC riasztókhoz illeszthető internetes modul és a hozzá tartozó, ingyenesen letölthető applikáció.

Korábbi cikkünkben ismertettük a legújabb DSC központcsaládhoz kifejlesztett alkalmazást. Most a régebbi riasztórendszerrel (típus szerint: DSC PC1616, PC1832; PC1864) rendelkező ügyfeleinknek is megnyílt a lehetőség, hogy XXI. századi módon, távolról tudják riasztórendszerüket vezérelni. Ehhez szükséges egy internetes kommunikátor illesztése a riasztóközponthoz, mely a helyi routerhez csatlakozik. A megfelelő beállítása után androidos, vagy iPhone-os telefonra le kell tölteni az ingyenes mobil alkalmazást. Az applikáció megfelelő biztonsági protokollokkal rendelkezik az interneten található veszélyek elhárítására, használata teljesen biztonságos és nem utolsó sorban kényelmes.  Az alkalmazás Widget-ként is megjeleníthető az eszközön.

Felmerül a kérdés, mit tud az alkalmazás? Ugyan azt, amit helyben a kezelővel meg tudunk csinálni, azaz, ki és beélesíteni a rendszert, akár elmenő és otthonmaradó üzemmódban is. Igy pl. ágyban fekve tudjuk beélesíteni és kikapcsolni a riasztót, nem kell plusz kezelőt felszereltetni a hálószobába. Áttekinthetjük a zónák és partíciók pillanatnyi állapotát, megnézhetjük a rendszer esetleges hibáit, láthatjuk melyik zónák riasztanak.

Arra fel kell hívni a figyelmet, hogy az itt ismertetett távoli elérési, vezérlési lehetőségek nem váltják ki a riasztórendszer távfelügyeleti szolgáltatását, csak megkönnyítik a riasztó kezelését!

Bővebb információkért, kivitelezési lehetőségért keressen minket bizalommal!